Ryhmäpuheenvuoro 24.10.2022 Liedon valtuusto 9/2022

Aikaisemmin Liedon kunnan strategiassa oli mainittuna sellainen sanapari kuin HALLITTU KASVU.

Tällä haluttiin huomioida asiaa siten, että tontinmyynti pitää (tai pitäisi) olla tasapainossa tarjottaviin palveluihin nähden.
Viimekertaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa Loukinaisiin päätettiin lisärahoitusta akuuttiin vai jopa krooniseen tilantarpeeseen. Tämä HALLITTU KASVU ei Loukinaisissa nyt ainakaan ole strategian mukaisesti mukana kulkenut. Ilman strategian huomioimista kaupunki tuli yllätetyksi ns. housut kintuissa.
Nyt kirkonkylän alueella mm. Talviniityssä rakentaminen jatkuu vilkkaana. Omakotitaloa ja rivitaloa nousee myydyille tonteille.
Nyt käsittelemme(kin) Teijulan kaava-alueen laajennuksen kunnallistekniikan rakentamista. Harkituista syistä johtuen lisämäärärahan pyyntö on aiheellinen, mutta miten HALLITTU KASVU on strategian mukaan otettu huomioon. Alueen tontit on tarkoitus saada keväällä myyntiin.
Perussuomalaisten ryhmässä onkin nyt noussut huoli tämän strategisen HALLITUN KASVUN huomiotta jättämisestä.
Kysymys joka tämän alustuksen pohjalta kiinnostaa(kin): Millainen on palvelujen tilanne päivähoidon ja koulujen suhteen kirkonseudulla? Ja miten HALLITTU KASVU on myös huomioitu?
Jos vaikuttaa siltä, etteivät tarjottavat lakisääteiset peruspalvelut vastaa tulevaa kasvua niin jotain on tehtävä jo nyt, ettei taas olla housut kintuissa ihmettelemässä mihin kaikki palveluja tarvitsevat sijoitetaan.
Pitääkö meidän alkaa hillitsemään kasvua? Vai(ko) rakentaa tarvittavat palvelut vastaamaan kysyntää?
Palvelujen riittävyys on Liedon kaupungin imagon kannalta erittäin merkitsevää. Kasvuhan on todella hyvä asia, mutta meidän on pidettävä huolta siitä, että kasvumme on hallittua eli sanapari HALLITTU KASVU on edelleenkin merkittävä kaupungin strateginen painopiste.
Kirjoitettu 26.10.2022

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa